Biocídne prípravky

Biocídne prípravky

Čo je to „biocíd“?

Biocíd je látka pridávaná do produktov, ktorá pozostáva z jednej alebo viacerých účinných látok, ktoré sú určené na ničenie a zároveň aj na odpudzovanie škodlivých organizmov. Tieto látky poskytujú ochranu voči takýmto organizmom a ich škodlivému účinku. Prípravky, ktoré obsahujú tieto látky, zaraďujeme k biocídnym prípravkom a majú tak biocídny účinok.

Okrem pozitívneho účinku môžu mať, však, aj negatívny dopad na naše zdravie a to vtedy, ak je limit biocídnych zložiek v produktoch prekročení, práve preto sú takéto prípravky regulované a schvaľované a ich registrácia podlieha náročnému procesu.

Biocídy delíme na:

  • Fungicídy – biocídy, ktoré chránia pred mikroorganizmami, plesňami, či baktériami
  • Insekticídy – tieto biocídy chránia pred hmyzom

Smernica Európskeho parlamentu o uvádzaní biocídnych produktov na trh ich delí na 4 kategórie a 23 typov:

  1. Dezinfekčné a biocídny látky
  2. Konzervačné prípravky
  3. Ničenie škodcov
  4. Ostatné biocídne výrobky

Dezinfekčné a biocídne látky

Táto prvá hlavná kategória sa delí na:

  • Biocídne výrobky na ľudskú hygienu
  • Dezinfekčné prostriedky a iné biocídne výrobky v súkromnej oblasti a oblasti zdravotníctva
  • Biocídne výrobky na veterinárnu hygienu
  • Dezinfekčné prostriedky na oblasť potravín a krmiva
  • Dezinfekčné prostriedky na pitnú vodu

BradoLife biocídne antibakteriálne tekuté mydlo s pumpičkou

Antibakteriálne tekuté mydlo s pumpičkou BradoLife má biocídny účinok, je vynikajúce na dezinfekciu pokožky v pohodlí domova.

Objem: 350 ml

Zobraziť detail produktu

BradoLife biocídne antibakteriálne tekuté mydlo s pumpičkou levanduľa

Antibakteriálne tekuté mydlo s pumpičkou BradoLife má biocídny účinok, je vynikajúce na dezinfekciu pokožky v pohodlí domova s upokojujúcou vôňou levandule.

Objem: 350 ml

Zobraziť detail produktu

BradoLife biocídne antibakteriálne vlhčené obrúsky

100 praktických, individuálne zabalených cestovných obrúskov, ktoré chránia pred baktériami a patogénmi. Môžu sa použiť na dezinfekciu povrchu rúk a rôznych predmetov utretím. Antimikrobiálne spektrum: baktericídny (MRSA), fungicídny, tuberkulocídny, virucídny (tiež deaktivujúci HBV / HIV). Na profesionálne aj domáce použitie. Oblasti použitia: v kancelárii, pri cestovaní, pri jedle, doma, na festivale, na výlete, na detskom ihrisku, na dovolenke.

Zobraziť detail produktu

BradoLife biocídne antibakteriálne vlhčené obrúsky 5 ks

5 ks praktických, individuálne zabalených cestovných obrúskov, ktoré chránia pred baktériami a patogénmi. Môžu sa použiť na dezinfekciu povrchu rúk a rôznych predmetov utretím. Antimikrobiálne spektrum: baktericídny (MRSA), fungicídny, tuberkulocídny, virucídny (tiež deaktivujúci HBV / HIV).

Zobraziť detail produktu

BradoLife biocídny antibakteriálny gél

BradoLife biocídny antibakteriálny gél MINI je čistiaci a dezinfekčný gél, ktorý sa používa bez vody. Chráni nielen pred známymi baktériami, ale aj pred plesňami a vírusmi (účinný proti koronavírusu Covid-19). Obzvlášť využiteľný je tam, kde nie je možnosť umyť si ruky mydlom a vodou. Vďaka praktickému baleniu s pumpičkou si môžete ruky dezinfikovať jednoducho a rýchlo. Rýchlo schne a nelepí sa. BradoLife antibakteriálny gél je biocídny výrobok, ktorého účinné zložky sú určené na ničenie, odpudzovanie a zneškodňovanie škodlivých organizmov. Tiež zabraňujú ich škodlivému účinku alebo zabezpečujú ochranu proti akémukoľvek škodlivému organizmu. Biocídna účinná látka: etanol 72,9% (CAS: 64-17-5).

Zobraziť detail produktu

BradoLife biocídny antibakteriálny gél kamilka

BradoLife biocídny antibakteriálny gél kamilka je čistiaci a dezinfekčný gél, ktorý sa používa bez vody. Chráni nielen pred známymi baktériami, ale aj pred plesňami a vírusmi (účinný proti koronavírusu Covid-19). Obzvlášť využiteľný je tam, kde nie je možnosť umyť si ruky mydlom a vodou. Vďaka praktickému baleniu s pumpičkou si môžete ruky dezinfikovať jednoducho a rýchlo. Rýchlo schne, nelepí sa a zanecháva príjemnú vôňu harmančeka, ktorá pôsobí ukľudňujúco a nerušene. BradoLife antibakteriálny gél je biocídny výrobok, ktorého účinné zložky sú určené na ničenie, odpudzovanie a zneškodňovanie škodlivých organizmov. Tiež zabraňujú ich škodlivému účinku alebo zabezpečujú ochranu proti akémukoľvek škodlivému organizmu.

Zobraziť detail produktu

BradoLife biocídny antibakteriálny gél MINI kokos-limetka

BradoLife biocídny antibakteriálny gél MINI kokos-limetka je čistiaci a dezinfekčný gél, ktorý sa používa bez vody. Chráni nielen pred známymi baktériami, ale aj pred plesňami a vírusmi (účinný proti koronavírusu Covid-19). Obzvlášť využiteľný je tam, kde nie je možnosť umyť si ruky mydlom a vodou. Vďaka svojej praktickej malej veľkosti môžete mať pri sebe stále dezinfekčný prostriedok. Rýchlo schne, nelepí sa a zanecháva príjemnú vôňu. Netradičná vôňa kokos-limetka navodí tú správnu letnú atmosféru a vy, okrem sviežeho pocitu, budete chránení pred vírusmi a baktériami. BradoLife antibakteriálny gél je biocídny výrobok, ktorého účinné zložky sú určené na ničenie, odpudzovanie a zneškodňovanie škodlivých organizmov. Tiež zabraňujú ich škodlivému účinku alebo zabezpečujú ochranu proti akémukoľvek škodlivému organizmu. Biocídna účinná látka: etanol 72,9% (CAS: 64-17-5).

Zobraziť detail produktu

BradoLife biocídna dezinfekcia na ruky a pokožku 100 ml

BradoLife biocídna dezinfekcia na ruky a pokožku 100 ml je vynikajúci dezinfekčný prostriedok pre vašu pokožku na použitie doma. Chráni nielen pred známymi baktériami, ale aj pred plesňami a vírusmi (účinný proti koronavírusu Covid-19).

Zobraziť detail produktu

BradoLife biocídna dezinfekcia na ruky a pokožku s pumpičkou 250 ml

BradoLife biocídna dezinfekcia na ruky a pokožku s pumpičkou 250 ml je vynikajúci dezinfekčný prostriedok pre vašu pokožku na použitie doma. Chráni nielen pred známymi baktériami, ale aj pred plesňami a vírusmi (účinný proti koronavírusu Covid-19).

Zobraziť detail produktu

Ďalšie články