Ekologické čistiace prostriedky

Ekologické čistiace prostriedky

Ekologické čistiace prostriedky sú vyrábané z prírodných látok, ktoré nezaťažujú prírodu a zdravie ľudí. Medzi takéto škodlivé látky patria parabény, optické zosvetľovače, farbivá, fosfáty a chemické konzervanty. Ich používaním chránite životné prostredie, v ktorom žijete, zdravie ľudí, ale aj domácich miláčikov. Sú biologicky odbúravateľné, preto nepredstavujú pre prírodu a zároveň aj pre vodné zdroje hrozbu.

Medzi ekologickými čistiacimi prostriedkami nájdete širokú ponuku čistiacich prostriedkov určených na čistenie kuchyne, kúpeľní, podlahy, toaliet, či na pranie a do umývačky riadu. Mnoho ľudí má mylnú predstavu, že ekologické prostriedky nie sú oproti bežným čistiacim prostriedkom tak účinné. Ekologické prostriedky sú naopak ešte výhodnejšie na spotrebu, lebo ich účinok je v menších dávkach porovnateľný s klasickými prostriedkami, ktoré obsahujú chemické látky.

Zamysleli ste sa niekedy aký vplyv na naše zdravie majú látky, ktoré obsahuje skoro každý čistič v domácnosti? A ktoré sú škodlivé látky? Mnohé z týchto látok patria medzi toxíny, ktoré majú za následok bolesti hlavy, Parkinsonovu, či Alzheimerovu chorobu atď. Medzi takéto látky patrí napr:

  • Chlór – čistič, ktorý sa nesmie používať v kombinácií s iným čistiacim prostriedkom, lebo môže pri kontakte s ním uvoľniť jedovaté plyny. Chlór škodí pokožke, dýchacej sústave, očiam, sliznice. Má za následok vyrážky, ekzémy, výsypy, alergie, bolesti hlavy, svalovú slabosť.
  • Benzén – je jedovatý karcinogén, ktorý spôsobuje leukémiu. Vo vysokej koncentrácií poškodzuje pečeň, obličky, kostnú dreň.
  • Formaldehyd – je ďalší možný karcinogén, ktorý môže spôsobovať rakovinu nosa a hrdla. Dráždi sliznice, vyvoláva astmu, sťažuje dýchanie, podnecuje alergiu a dermatitídu. Zároveň je mutagén, ktorý môže spôsobiť dedičné genetické poškodenie.
  • Benzylchlorid – karcinogén, ktorý spôsobuje vážne poškodenie očí a dýchacích ciest
  • Akroleín – toxický karcinogén, ktorý spôsobuje rakovinu dýchacích ciest, prudko dráždi pľúca a rovnako prispieva k ochoreniu srdca
  • Vinylchlorid – mutagén a karcinogén, ktorý spôsobuje rakovinu pečene. Tlmí centrálnu nervovú sústavu a jeho vdychovanie má za následok závraty, halucinácie, bezvedomie a niekedy aj smrť

Cleamen 146-čistič a leštič na lesklé povrchy

Prostriedok určený na čistenie a leštenie povrchov v jednom kroku. Je zvlášť určený na povrchy náchylné na poškodenie a zmatnenie, ako sú leštené mramory, žuly a prírodné i umelé kamene. Obsahuje veľmi jemné a neutrálne tenzidy, ktoré účinne odstránia i odolné nečistoty. Možno použiť i na plasty. Povrch je nutné vždy dôkladne opláchnuť čistou vodou. Výrobok je určený na priame použitie i na riedenie.

Zobraziť detail produktu

KRYSTAL na kúpeľne ECO 750ml

Ekologický prostriedok Krystal na kúpeľne je špičkovým výrobkom kombinujúcim vysokú účinnosť odstraňovanie zbytkov mydla, kozmetických prostriedkov a vodného kameňa z čistených povrchov s maximálnou koróznou toleranciou voči všetkým kovovým doplnkom vybavenia kúpeľní.

Zobraziť detail produktu

Jsem na koupelny 500ml

Som prírodný čistič na kúpeľne so sviežou vôňou a účinne odstránim vodný kameň, vápenaté usadeniny, mastnotu i organické nečistoty z hladkých plôch v kúpeľni. Zároveň čistené povrchy zanechám žiarivo lesklé. Som perfektný na batérie, nerezové povrchy, dlaždičky i pre sprchový kút, či vaňu. Bez obáv ma môžete používať i na granitové drezy. Pravidelným používaním zamedzíte tvorbe vodného kameňa. Neobsahujem žiadne chemické látky ako sú parabény, umelé farbivá, formaldehyd.  Neobsahujem žiadne konzervačné látky. Obsahujem 99 % prírodných látok. Som vhodný pre použitie so septikmi a domácimi čističkami.

Zobraziť detail produktu

CLEAMEN 410 kúpeľna s leskom ECO

Koncentrovaný prostriedok určený na priame použitie v rámci umývania sanitárnych a umývarenských plôch, ako sú obklady, umývadlá, vane, sprchové kúty, umývadlá, batérie, vnútorné časti toaletných mís atď. Prípravok ľahko odstraňuje škvrny a nánosy vodného kameňa a vzhľadom ku svojej hydrofóbnej prísade zanecháva povrch vysoko lesklý a spomaľuje opätovné znečistenie povrchu. Jeho inovovaná receptúra a kvalita nových vstupných surovín zaisťujú vysoký účinok a lesk, prípravok príjemne vonia. Nie je vhodný na povrchy, ktoré nemajú odolnosť proti kyselinám.

Zobraziť detail produktu

KRYSTAL WC CLEANER ECO 

Ekologický WC čistič – Krystal WC cleaner je vysoko účinný čistič toaliet a sanitárneho keramického zariadenia. Svojim zložením je predurčený k čisteniu keramických povrchov, obzvlášť tam, kde je tvrdá voda a zvýšený výskyt vodného kameňa. Pravidelnou aplikáciou tohto produktu úplne zamedzíme tvorbe nepríjemných farebných škvŕn, ktorých základom je práve vodný kameň.

Zobraziť detail produktu

Jsem na kuchyně 

Som multifunkčný čistiaci prostriedok na kuchyne. Poradím si s upratovaním všetkých druhov, odstraňujem i ťažko odstrániteľné nečistoty a zaschnuté vrstvy mastnoty. Moja receptúra je založená na rastlinných ingredienciách. Obsahujem 95% prírodných látok. Neobsahujem žiadne chemické látky ako sú parabény. Som vhodný pre použitie so septikmi a domácimi čističkami.

Zobraziť detail produktu

KRYSTAL na riad ECO

Prvý ekologický výrobok je Krystal na riad ECO, ktorý je vyrobený zo surovín prírodného pôvodu – kukurice a kokosu. Podľa výsledkov tanierového testu je produkt hodnotený veľmi dobre v umývacej účinnosti. Dôkladným výberom prírodných surovín bolo tiež dosiahnuté vysoké dermatologické znášanie k pokožke rúk. Celkový prírodný charakter výrobku je podčiarknutý intenzívnou vôňou džúsu citrusových plodov.

Zobraziť detail produktu

Jsem na nádobí – citrus 

Som čistiaci prostriedok určený na ručné umývanie riadu. Obsahujem iba prírodné konzervanty. Riady účinne zbavím mastnoty a všetkých nečistôt a zanechám riady žiarivo čisté a dokonale odmastené i pri umývaní plastového riadu. Som vhodný i pre ľudí s citlivou pokožkou. Moja receptúra je založená na rastlinných ingredienciách. Neobsahujem žiadne chemické látky ako sú parabény, umelé farbivá, formaldehyd. Obsahujem 95% prírodných látok. Som vhodný pre použitie so septikmi a domácimi čističkami.

Zobraziť detail produktu

Jsem na nádobí – rebarbora 3000ml

Som čistiaci prostriedok určený na ručné umývanie riadu. Obsahujem iba prírodné konzervanty. Riady účinne zbavím mastnoty a všetkých nečistôt a zanechám riady žiarivo čisté a dokonale odmastené i pri umývaní plastového riadu. Som vhodný i pre ľudí s citlivou pokožkou. Moja receptúra je založená na rastlinných ingredienciách. Neobsahujem žiadne chemické látky ako sú parabény, umelé farbivá, formaldehyd.  Obsahujem 95 % prírodných látok. Som vhodný pre použitie so septikmi a domácimi čističkami.

Zobraziť detail produktu

Jsem leštidlo do umývačky 

Pre sklo a riad bez škvŕn.  Pomáha odstrániť zbytky prášku a nečistôt. Urýchľuje schnutie. Pre dosiahnutie najlepšieho výsledku a dokonale čistého riadu doporučujeme použiť spolu s tabletami „Jsme tablety do myčky“ a soľou „Jsem sůl do myčky“.

Zobraziť detail produktu

Jsme tablety do myčky ECO 60ks

Tablety do umývačky riadu obsahujú viac ako 94 % prírodných látok, ktoré účinne odstránia zaschnuté zbytky jedla i mastné škvrny. Tablety sú vhodné pre všetky typy domácich umývačiek. Ručne maľované nádoby a príbory s rukoväťou z prírodných materiálov umývajte ručne. Tablety sú vhodné do domácej čističky odpadových vôd, či septikov. Funkcia zabudovanej zložky soli a leštidla je účinná v mäkkej, stredne tvrdej a tvrdej vode do 21° dH (≥ 95 % domácností). V prípade veľmi tvrdej vody nad 21°dH použite pre lepší výsledok umývaciu soľ do umývačky.

Zobraziť detail produktu

Jsem sůl do myčky 2kg

Prevencia proti usadzovaniu vodného kameňa na riady a v umývačke. Soľ je rozpustná a vhodná k použitiu vo všetkých typoch umývačiek riadu. Pre dosiahnutie výsledku a dokonale čistého riadu doporučujeme používať spolu s tabletami „Jsme tablety do myčky“ a leštidlom „Jsem leštidlo do myčky“.

Zobraziť detail produktu

Jsem prací gel univerzálny 3L

Som koncentrovaný prací gél so zníženou dermálnou dráždivosťou voči citlivej pokožke. Som určený pre pranie všetkých druhov bieleho a stálofarebného prádla s výnimkou vlny a prírodného hodvábu. Som vhodný pre všetky typy práčok i pre ručné pranie. Prenikám hlboko do vlákien pre odstránenie i tých najodolnejších škvŕn. Obsahujem aktívne zložky, ktoré rozžiari farby vášho prádla. Som šetrný k vláknam. Všetky aktívne pracie zložky sú rastlinného pôvodu a sú ľahko biologicky rozložiteľné a tým som vhodný pre použitie so septikmi a domácimi čističkami. Obsiahnuté enzýmy nie sú vyrábané pomocou GMO.  Neobsahujem fosfáty, chlór, EDTA, formaldehyd, syntetické farbiva, opticky rozjasňujúce látky.

Zobraziť detail produktu

Excel Eco – 1,5 kg

Novinka „Ekologicky šetrný výrobok“. Prací prostriedok určený pre všetky druhy prádla s výnimkou vlny a prírodného hodvábu.

Zobraziť detail produktu

Excel Eco prací gel 3L

Univerzálny koncentrovaný prací prostriedok s certifikátom Ekologicky šetrného výrobku. Určený pre všetky druhy tkanín, automatické i ručné pranie. Vďaka použitiu biologicky ľahko rozložiteľných tenzidov a obmedzeného množstva nebezpečných látok je prípravok ekologicky šetrný. Jeho použitím prispievate k zníženiu množstva škodlivých látok vo vodnom ekosystéme. Vhodný pre použitie so septiky a domácimi čističkami. Aktívne pracie zložky sú ľahko biologicky rozložiteľné.

Zobraziť detail produktu

Ďalšie články